SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/002 | 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Projektek

2022-1-HU01-K-122-SCH-000078581 számú, "Megértem-Hogy segíthessek" című Erasmus+ pályázat

Program: Erasmus+

Pályázati kategória: Egyének tanulmányi/tanulási célú mobilitása

Pályázattípus: Rövid futamidejű mobilitási projektek aköznevelési szektorban

Projekt kezdete: 22/08/2022

Projekt befejezése: 21/02/2024

Megítélt költségvetés: 13 449 euró

 

A finn oktatás régóta példaként szolgál a PISA felméréseken nyújtott kiváló tanuló teljesítményekkel. Az izlandi iskolákban pedig megtalálhatók a tanácsadók, akik a tanulókkal foglalkoznak bármilyen nehézség vagy élmény esetén.

Iskolánk három oktatója (Kenyeres-Pozsár Ágnes, Csepcsényi Lajos Lászlóné Dr. Balogh Melinda, Mayer Gábor Attila) 2023.03.11-19. időtartamban Finnországban, Turkuban tanulmányozza a finn oktatási rendszert. Az elméleti betekintés után, iskolalátogatások keretében több iskolatípusban és tanórán tapasztalták meg az alkalmazott módszereket. Oktatóink szabadidejükben Turku és Helsinki nevezetességeivel is megismerkedtek. Az Ansprüche und Praxis der Förderung an finnischen Schulen elnevezésű tanfolyamot a németországi Forum, Eltern und Schule szervezte.

  1. március 18-25-ig Izlandra, Reykjavíkba utazott három oktató (Mayerné Lőrincz Henrietta, Orsikné Máyer Ildikó, Tóth Judit), hogy az ottani oktatási rendszerrel ismerkedjenek meg. Az elméleti háttér megismerése után a gyakorlatban is megtapasztalták az oktatási rendszer jellemzőit. Több iskolatípust meglátogatva megismerték a szakképzés felépítését és az SNI-s diákokkal való foglalkozás gyakorlatát is. A szervezők lehetőséget biztosítottak Izland természeti és történelmi szépségeinek megismerésére is két kirándulás keretében. A Structured educational visit to schools/institutes and training seminar in Iceland képzés szervezője a Spanyolország székhelyű English Matters volt.

A mobilitások során lehetőség volt beszélgetni és tapasztalatot cserélni a külföldi kollégákkal. A mobilitások nyelve a német, illetve az angol volt.

A mobilitások ideje alatt készült videós beszámolók iskolánk Facebook és Instagram oldalán megtalálhatók.


Partnereink

SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum


Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola

8000 Székesfehérvár, Balatoni út 143.

Telefon: +36701986561

E-mail: titkarsag@vorosmarty.hu

OM azonosító: 203053/002


2024Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola